Toplotne črpalke

NAJUČINKOVITEJŠE OGREVANJE VAŠEGA DOMA


ogrevanje s toplotno črpalko 

 

  Toplotne črpalke LG THERMA V  
  omogočajo različne rešitve 
  ogrevanja, od talnega gretja,
  radiatorjev in konvektorjev, do
  ogrevanja sanitarne vode, v
  kombinaciji z različnimi viri toplote
  (sončni kolektorji, ...)

 

 

EKOLOGIJA

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše izkoriščajo obnovljive vire toplote iz okolice

 

LG Therma V toplotne črpalke ponujajo energetsko najučinkovitejši način ogrevanja prostorov in sanitarne  vode, saj za  svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire toplote v naši okolici. Toplotna črpalka vzame neposredno iz okolice kar 75% zahtevane energije, pri čemer pa ne obremenjuje okolja z izpusti toplogrednih plinov kot je CO2. Znanstveno je dokazano, da je ravno tehnologija toplotnih črpalk ena od rešitev za zmanjšanje emisij CO2 in s tem zmanjšanje onesnaženja ozračja.

 

PRIHRANEK ENERGIJE

 

VARČEVANJE

Nizka poraba električne energije

 

LG Therma V toplotna črpalka  z uvedbo inverterske tehnologije omogoča cenejše ogrevanje. Stroške ogrevanja lahko znižate do 65% v primerjavi z drugimi viri ogrevanja kot so kurilno olje, plin, …

Toplotna črpalka je energetsko učinkovit, okolju prijazen ter zdravju neškodljiv način ogrevanja. Poraba električne energije za delovanje toplotne črpalke je odvisna od več dejavnikov, med drugim od površine hiše, potrebne energije za ogrevanje prostorov in števila oseb, ki uporabljajo toplo sanitarno vodo. Skupna letna poraba toplote se tako pri sodobni hiši giblje okoli 50 kWh za kvadratni meter stanovanjske površine, pri stari in energijsko potratni hiši pa tudi do 150 kWh. Pri sodobnih stavbah in učinkovitih toplotnih črpalkah lahko za njihovo delovanje glede na celotno količino proizvedene toplote porabimo samo četrtino električne energije, pri starejših objektih pa znaša vložek električne energije od tretjine do polovice.

 

VARČNO CENTRALNO OGRAVANJE S TOPLOTNIMI ČRPALKAMI

Toplotne črpalkeZaradi nizkih stroškov ogrevanja s toplotno črpalko LG Therma V je smiselno razmisliti o zamenjavi vašega starega sistema ogrevanja in ga nadomestiti z vgradnjo toplotne črpalke. Priključimo jo lahko tako na obstoječe radiatorje ali talno gretje, vgradimo v novogradnje kakor tudi v obstoječe objekte, brez večjega posega v samo stavbo. Osnovna investicija je v primerjavi z vsakoletnim prihrankom relativno nizka in se povrne v cca. treh letih.

Cena toplotne črpalke je odvisna od različice in moči naprave, prav vsaka pa zagotavlja znaten prihranek. Toplotne črpalke zrak voda odlikuje ob visoki energetski učinkovitosti tudi enostavna in poceni montaža, minimalni stroški vzdrževanja, s čimer boste prav tako dolgoročno veliko prihranili.

Therma V toplotne črpalke so na voljo v dveh različicah:

SPLIT SISTEMI in MONOBLOK SISTEMI

 

Za podrobnejše informacije si lahko ogledate  katalog.